Ljudabsorbtion

Vi vistas dagligen i högljudda och bullriga miljöer, och därför kan våra öron ibland behöva en paus. Det är visserligen svårt att värja sig mot bullrig trafik eller barnaskrik på restaurangen, men i det egna hemmet finns det lyckligtvis chans att skapa sig en rofylld miljö där hjärnan kan få vila från intryck. För att försäkra sig om att inte bli störda, installerar många människor därför någon form av ljudabsorbtion i sitt hem. Men det finns även andra praktiska saker man kan göra för att reducera oljud.

1. Täck över ditt golv

Ett bra sätt att slippa knarrande golv är att täcka över dem med golvmattor eller vanliga mattor. Bor du i en hyresrätt där du inte får lägga golvmattor hur som helst så kan vanliga mattor duga lika bra. Att göra detta får inte bara stopp på knarrandet, utan kan även hindra oljud från att ta sig igenom från våningen under. Äger man en lägenhet kan man lägga isolering under golvet för att blockera allt ljud från undervåningen, men man bör alltid anlita en professionell hantverkare vid sådana typer av arbeten.

2. Ljudsäkra dina väggar

Genom att använda sig av ljudabsorbtion kan oljud till viss del reduceras. Väggabsorbenter har som uppgift att absorbera alla sorters ljud innan de hinner studsa mot andra ytor. Även om deras främsta användningsområde är att förbättra akustiken i rum, kan de också hjälpa till att förhindra att ljud färdas mellan dem.

3. Använd din kreativitet med akustikplattor

Akustikplattor
kan förbättra ljudabsorbtion inomhus och kan enkelt installeras på både väggar och tak. En av fördelarna med dessa plattor är att du kan använda dem på ett kreativt sätt och på det viset bidra till inredningen i rummet. De finns i olika stilar, färger och teman för att ge rummet en ny och fräsch look. Man kan också välja att installera plattorna temporärt.

Själva installationen av till exempel ljudabsorberande väggar är inte speciellt svår att förstå sig på. Men som sagt, vill man försäkra sig om ett professionellt resultat så bör man ändå rådgöra med en hantverkare. De besitter stor kunskap och har möjlighet att hitta den bästa lösningen för just ditt hem eller din arbetsplats. Kamak är ett företag som samarbetar med ledande tillverkare för att leverera undertak och akustiklösningar för en bättre ljudmiljö.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Kamak.”

Tillbaka